_

És gana o ansietat?

Sense cap mena de dubte quan comences una dieta de canvi d’alimentació, sempre és una cosa nova, alguna cosa que et mou del teu cercle de comoditat, alguna cosa que inevitablement genera ansietat. Aquests aliments que no saps ni tan sols on comprar, et generaran al principi molts dubtes i encara que comptis amb l’ajuda i l’assessorament d’un professional, en el teu cap sempre sorgiran pensaments que t’empenyin a deixar-ho tot i tornar a la teva rutina d’alimentació antiga a la que ja coneixes. Per acceptar això de la millor manera hi ha diversos trucs, el primer i més important és deixar de comprar aquells aliments que no t’ajuden a seguir el canvi d’alimentació: galetes, xocolata, hidrats refinats, brioixeria, etc i suplir-los per uns altres que si et poden ajudar: fruita seca, llavors, tortitas d’arròs i de civada, hidrats integrals, fruita, entre altres. I després tenir clar els teus objectius i cap a on vas, cap a on vas a orientar tota la teva energia. Et recomano que segueixis aquests passos, faran que vegis més clar cap a on vas i ho puguis veure.

1.- Quin és el teu objectiu? el que sigui que t’ha portat ha començar un canvi d’alimentació.

2.- Pas a pas, defineix una meta primer i ves a per ella, per exemple: menjar cereals integrals, deixar el sucre, etc.

3.- Escriu totes les coses negatives que t’han portat a donar aquest canvi, per exemple: males digestions, colesterol, sobrepès.

4.- Sigues conscient diàriament dels teus progressos, apunta’ls si és necessari.

5.- Sigues flexible, però no decaiguis. Si has de sortir-te una vegada, no tiris tot per la broda, reprèn-ho immediatament, sigues compassiu amb tu mateix.

Si encara així vénen dubtes i t’ataca l’ansietat, companya inseparable del gana sense control, et recomano que, abans de buscar menjar desaforadamente, et facis aquestes preguntes perquè puguis saber si és gana o no:

1.- Pregunta’t: Em menjaria una peça de fruita, com una poma ara mateix? si és així, fes-ho, tens gana.

2.- Pots beure un got d’aigua o una infusió sense sucre, si el teu “antull” és dolç, pren una infusió de regalèssia, per exemple.

3.- Raspalla’t les dents, hi ha estudis psicològics que demostren que aquesta acció fa ancoratge amb el final de menjar i el cervell recull aquesta informació i “creu” que ha menjat.

4.- Pots distreure’t buscant alguna cosa per Internet, veient un vídeo, llegint o cridant a un amic amb el qual fa temps que no parles.

5.- Si encara tens ganes de donar-te un capritx, cerca entre les opcions que t’ha donat el teu terapeuta, o aquells aliments “menys dolents”, per exemple xocolata negra, no amb llet. I si encara no pots sucumbir a l’antull: No passa res! Sigues flexible i després reprèn.