_

Tendinopatia Aquílea

Les visites a les consultes de fisioteràpia degut a una lesió del tendó d’aquiles s’estan multiplicant els últims anys, segurament per la irrupció d’esports en l’àmbit popular com poden ser el running i el pàdel.

Aquest tipus de lesions ens poden deixar sense realitzar la pràctica esportiva durant una bona temporada i poden estar causades per diversos factors, com el deteriorament del tendó, l’edat, una mala execució en el gest tècnic d’aquell esport, no escalfar correctament, un sobreús o sobreesforç, un traumatisme directe, etc…

El problema més comú que es desenvolupa en el tendó d’aquiles és la tendinitis, que no és altre cosa que la inflamació del propi tendó.

El dolor de la tendinitis aquílea pot aparèixer en la zona del taló o en el propi tendó. Aquest dolor acostuma a aparèixer després de la realització de la pràctica esportiva, tot i que si la lesió evoluciona, podem tenir la zona adolorida durant tot el dia.

El primer que s’ha de fer en intuir que podem patir una lesió en el tendó d’aquiles, és parar la pràctica esportiva i posar-nos en mans d’un especialista que valori l’abast de la possible lesió.

Per valorar la possible lesió, el professional compte amb diferents eines d’avaluació, sent principalment la palpació i mobilització de la zona la més utilitzada, i en el cas de ser necessari és pot realitzar una ressonància magnètica per tal d’esclarir l’abast de la lesió.

Com a primera opció, el tractament serà de tipus conservador utilitzant les diferents eines que el professional consideri oportunes. En casos on la lesió és cronifica i no evoluciona en el temps, s’haurà de valorar la possibilitat del tractament quirúrgic, valorant prèviament altres tractaments com podria ser el plasma enriquit.