_

Què és l’homeopatia?

L’homeopatia és un sistema de Medicina Natural, suau i eficaç descrit pel Metge Alemany Samuel Hahnemann (Meissen, 1755 – París, 1843) i que es basa en el principi Hipocràtic que “el similar guareix el similar”.

L’homeopatia tracta a cada persona com un individu únic amb la finalitat d’estimular la seva pròpia capacitat de curació, per la qual cosa és una Medicina Holística.

Es basa en tres principis fonamentals descrits en el seu llibre “El Organon i l’Art de Guarir”:

Individualitat, és a dir anem a tractar a cada individu com un tot, no únicament la malaltia i els seus símptomes aïllats, sinó l’expressió de la seva totalitat en cada individu en particular.

Similitud, l’administració dels medicaments estarà basada en el principi Hipocràtic Similia similibus curantur és a dir administrarem aquella substància que experimentada en persones sanes provoca aquells símptomes que volem guarir.

I el tercer principi bàsic és l’administració de dosis infinitessimals, donarem una substància d’origen natural (mineral, animal o vegetal) preparada en dilucions infinitessimals capaç de provocar una reacció curativa en l’organisme, d’aquesta forma no provocarem efectes tòxics ja que administrarem la menor quantitat possible capaç de provocar una reacció en el cos.

ESCOLES

Dins de l’Homeopatia hi ha dues tendències bàsiques el pluricisme i el unicisme.

Pluricisme, és més proper a la alopatia, triarem diferents remeis per als símptomes més importants de la malaltia i un medicament més global al que se l’anomena remei constitucional que és el més similar a les característiques del pacient.

Unicisme, és la descrita pel Dr. Hahnemman en el seu llibre “el Organon i l’art de guarir” en ella buscarem el similimum és a dir el remei que cobreix la totalitat dels símptomes del pacient i des d’aquí triarem la substància de la naturalesa capaç de produir en l’experimentació un quadre similar a la patologia del pacient íntegrament.

COM SÓN LES SESSIONS?

La primera visita té una durada d’aproximadament 2 hores i en ella el Metge Homeòpata realitzarà una història clínica exhaustiva, en la qual estudiarà tots els símptomes clínics de la malaltia, per arribar a un diagnòstic clínic, consultant o sol·licitant totes les proves complementàries necessàries.

D’altra banda farà un estudi el més minuciós possible de la manera de reaccionar del pacient davant de les diverses situacions de la vida, tenint en compte les seves característiques físiques, generals i emocionals més importants; arribant d’aquesta manera a una comprensió global de la malaltia i de les seves possibles causes desencadenants i de la seva forma de reaccionar, per poder triar el tractament més semblant a la malaltia del pacient.

Les visites de seguiment seran imprescindibles per valorar tant l’evolució dels símptomes físics com per valorar els canvis en l’estat dinàmic de la persona així com en la seva reactivitat davant de les situacions, podent d’aquesta forma aconseguir un major equilibri en la salut del pacient a nivell físic i emocional.

COM SERÀ EL TRACTAMENT?

A partir de l’anàlisi profunda de la història del pacient, el metge homeòpata triarà el medicament homeopàtic més indicat en cada cas i ho receptarà en la presentació més indicada (grànuls, glòbuls, gotes).

DE QUÈ ESTAN COMPOSATS ELS MEDICAMENTS HOMEOPÀTICS?

Els medicaments homeopàtics són extractes de substàncies de la naturalesa tant minerals, vegetals com a animals.

Aquestes substàncies es preparen en dosis infinitessimals, és a dir es dilueixen i dinamitzen seguint les normes precises de preparació en laboratoris homologats i s’administren normalment en forma de grànuls.

INDICACIONS

• Totes les malalties agudes i cròniques.

• Malalties autoimmunes: Colitis ulcerosa, artritis hematoide, al·lèrgies, entre unes altres.

• Malalties de la pell: èczemes, psoriasis, berrugues, acne, dermatitis al·lèrgiques.

• Malalties respiratòries: refredats de repetició, bronquitis agudes i cròniques, asma.

• Patologia ORL: otitis seromucosas, amigdalitis de repetició, hipertròfia adenoidea, afonies, qualsevol patologia ORL.

• Malalties digestives. Diarrees, restrenyiment, hemorroides; gastritis agudes i cròniques, còlic del lactant.

• Sistema nerviós: migranyes, ansietat, insomni, depressions, terrors nocturns, Tdha.

L’homeopatia t’ajuda a trobar l’equilibri en la salut d’una forma suau, profunda, progressiva i permanent.